FOLLY ART NORG

2023

Marten heeft samen met cliënten gewerkt aan een bouwwerk voor FAN2023.

Onze Folly heet De Trap. Het is in feite niet een trap, maar een ruimte erboven. Je kunt absoluut niet naar boven en ook niet naar beneden. Dat is onmogelijk. De trap staat voor onmogelijkheid. In eerste instantie dan.

De clientenpopulatie op PIT59 kent over het algemeen een enorm doorzettingsvermogen. Ze laten zich niet zomaar zeggen dat iets niet kan.

De trap is bekleed met alle paneeltjes die beschilderd zijn in de kleuren van bomen. Het heeft een schutkleur gekregen. Daarmee verdwijnt de onmogelijkheid, en ontstaat mogelijkheid.

De meeste materialen zijn gerecycled. De trap is gemaakt van houten balken. Deze komen van de afdeling waar pallets worden gedemonteerd. Daaromheen is dun plaatmateriaal getimmerd  en deze is afgewerkt met de paneeltjes.

Elk paneeltje is afzonderlijk geschilderd. 

De constructie is deels van staal. 

Het dak is van underlayment en dakleer. We hebben een client die het liefst dakleer brandt.

De mensen die dit hebben gemaakt zijn client bij PIT59.  De clienten zijn tussen de 21 en 71 jaar oud. Het nut van het meedoen is vooral het plezier om samen ergens aan te werken, en naartoe te werken. Meestal zijn de mensen individueel aan het werk. Van tekenen, schilderen en aquarelleren tot het maken van kaarten. In de groep krijgen ze begeleiding waar nodig. Van praktische tips en technische kennis tot hulp bij het klaarzetten van materiaal of opdoen van ideeën.

Het belangrijkste aan onze bijdrage voor Folly Art Norg is dat we een product maken wat een bestemming heeft. Ondanks dat het een nutteloos bouwwerk is, heeft het voor ons erg veel nut. Want nu kan je aan de buitenwereld laten zien wat je maakt. Het is erg waardevol dat een kunstproduct van ons door een groot publiek te bekijken is.

 

lees meer over Folly Art Norg op hun website!

Werken aan de oldtimer


Naast de mogelijkheid om aan eigen auto's te sleutelen hebben we bij PIT59 ook een prachtige oldtimer waar regelmatig aan gewerkt wordt


Goede Doelen


PIT59 draagt bij aan verschillende goede doelen en inzamelingsacties.


Zo hebben we in 2019 een bedrag gedoneerd aan het project "Because we carry", een project dat bootvluchtelingen vanuit Syriën opvangt op het Griekse eiland Lesbos.


En hebben we een tijd lang kroonkurken voor de "Huntington Stichting" gespaard. Een initiatief gestart door een oud cliënt, en zelf ook "Huntington" patiënt. De opbrengst van de kroonkurken kwam in zijn geheel ten goede aan het onderzoek en behandeling van Huntington.