ACTIVITEITEN

Tijdens de dagbesteding kiezen de cliënten zelf wat ze maken of doen. Er kan aan een eigen project gewerkt worden, maar ook gekozen worden voor een product van Pit 59.

HOUTBEWERKING

In de houtwerkplaats beschikken we over verschillende machines en gereedschappen, eerst is het natuurlijk van belang om deze goed en veilig te leren gebruiken. Als dit geleerd is kan er gekeken worden naar een project om te gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan: Nestkasten, Voederpalen, Bloembakken, Lijsten, Meubulair (tafels/kasten/stoelen/lampen).

Naast het maken van producten hebben we ook een afdeling waar we hout 'verwerken', pallets uit elkaar halen boomstammen kloven 

TEKENEN & SCHILDEREN

Binnen de teken en schilder afdeling wordt er met verschillende materialen gewerkt. Veelal wordt er geschilderd met Acrylverf, Aquarel, Indische inkt en Ecoline. Ook beschikken we over verschillende teken materialen. Er is ruimte om je eigen creativiteit kwijt te kunnen op doek, papier of andere materialen. Daarna kan er bijvoorbeeld nog een lijst gemaakt worden binnen de houtwerkplaats om het kunstwerk helemaal af te maken!

AUTO/MOTOR TECHNIEK

Binnen de autowerkplaats wordt er gesleuteld aan onze eigen auto's en motoren, ook Oldtimers!!! Maar wordt er ook volop gewerkt aan de eigen auto's van cliënten!

NAAI ATELIER

Bij PIT59 geloven we dat creativiteit en handvaardigheid een belangrijk onderdeel zijn van een zinvolle dagbesteding. Onze naai activiteit stelt onze deelnemers in staat om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, terwijl ze ook plezier hebben en sociale verbindingen maken.

BEELDHOUWWERKPLAATS

Een van onze activiteiten is beeldhouwen. Onze ervaren begeleider helpt je om je creativiteit te uiten en prachtige beeldhouwwerken te maken. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, iedereen is welkom om deel te nemen!

METAALBEWERKING

Of het nu gaat om lassen, smeden of het maken van metalen kunstwerken, we bieden een stimulerende omgeving waarin cliënten hun creativiteit kunnen uiten en nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen. 

OVERIG

Naast onze grotere werkplaatsen/ activiteiten hebben we ook een fietswerkplaats en een computerafdeling die beschikt over een 3D printer.


Heb jij zelf een ander idee? Samen kunnen we altijd kijken naar de mogelijkheden.