IVONNE MOORLAG

Ivonne is in 2022 gestart als begeleider, via een vriend werd zij op PIT59 geattendeerd. Ze studeerde in 1999 af aan de academie Minerva in Groningen als Illustrator. Ze is werkzaam als beeldend kunstenaar en maakt beelden en schilderijen met een dierlijk thema, waarbij ze diverse technieken
en materialen gebruikt. Ivonne is gefascineerd door natuur, structuur en materiaal. Inspiratie doet ze dan ook graag op in natuurgebieden of van gerecycled materiaal wat op haar pad komt.
Ze werkt daarnaast als hulp bij de thuiszorg. Iets voor mensen kunnen betekenen geeft haar veel
voldoening.

Ook haar kennis en ervaring delen vind zij belangrijk . En ze heeft daarom de opleiding
'Beroepskunstenaar in de klas' gevolgd. Ze geeft les aan kinderen en volwassenen in kunsttechnieken. Haar werk bij PIT59 past daar goed bij. Voor haar is het belangrijk dat je, in een maatschappij die is onderhevig aan snelle veranderingen, het contact met jezelf en je omgeving niet verliest. Creatief bezig zijn activeert delen van het netwerk van je hersenen dat je rust geeft en waardoor je je even minder op alle verstorende elementen focust. Kunst laat je niet alleen anders kijken naar de wereld, het is ook een uitstekend medium om je gevoelens te verwerken en te uiten.

De diversiteit van de werkplaatsen bij PIT59 maakt het mogelijk om je creativiteit op allerlei
manieren vorm te geven. Het is goed om samen met anderen creatief bezig te zijn met je handen, je
wordt er blij van. Het is heerlijk om cliënten bij PIT59 te begeleiden, samen met ze kijken hoe we hun interesses
kunnen omzetten in creatieve en ruimtelijke ideeën. En te zien hoeveel plezier en voldoening het ze geeft.

GEÏNTERESSEERD?