Activiteiten

Tijdens de dagbesteding kiezen de cliënten zelf wat ze maken of doen. Er kan aan een eigen project gewerkt worden, maar ook gekozen worden voor een product van Pit 59.

Er kan gekozen worden voor de volgende activiteiten: houtbewerking, metaalbewerking, demontagewerkzaamheden, kloof/zaag project, creatieve activiteiten, auto werkplaats.

Houtbewerking

In de houtwerkplaats beschikken we over verschillende machines en gereedschappen, eerst is het natuurlijk van belang om deze goed en veilig te leren gebruiken. Als dit geleerd is kan er gekeken worden naar een project om te gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan: Nestkasten, Voederpalen, Bloembakken, Lijsten, Meubulair (tafels/kasten/stoelen/lampen).

Metaalbewerking

In de metaalbewerkings werkplaats is plaats voor veel creativiteit.  Hier worden bijvoorbeeld metalen onderstellen gemaakt voor voederpalen, vuurkorven, kacheltjes en aanpassingen voor in de werkplaatsen. Ook is er ruimte om kunstzinnig bezig te gaan binnen de metaalwerkplaats. Hier kan je leren lassen, flexen en alle andere technieken die komen kijken bij metaalbewerking.

Kunstzinnige Vormgeving

Cristian Bodewes "Vogel"

In plaats van het maken van een product kan de cliënt ervoor kiezen zijn of haar creativiteit de vrije loop te laten gaan.

Bij kunstzinnige / creatieve uitingen wordt met diverse materialen en technieken gewerkt. Er kan ruimtelijk gewerkt worden, maar ook in het platte vlak: tekenen / schilderen.

Auto techniek

Binnen de autowerkplaats wordt er gesleuteld aan onze eigen auto's en motoren, ook Oldtimers!!! Maar wordt er ook volop gewerkt aan de eigen auto's van cliënten! 

Tekenen en Schilderen

Binnen de teken en schilder afdeling wordt er met verschillende materialen gewerkt. Veelal wordt er geschilderd met Acrylverf, Aquarel, Indische inkt en Ecoline. Ook beschikken we over verschillende teken materialen. Er is ruimte om je eigen creativiteit kwijt te kunnen op doek, papier of andere materialen. Daarna kan er bijvoorbeeld nog een lijst gemaakt worden binnen de houtwerkplaats om het kunstwerk helemaal af te maken!

Opmerkingen

26.08.2019 13:27

Mandy Wijbenga

Pap heeft weer werk, pap heeft weer hele fijne collega’s, pap kan weer meedoen, pap zit vol verhalen over Pit 59 als wij hem spreken. Pap doet iets wat hij leuk vindt en dat door jullie! Dankjewel!!

24.08.2017 18:03

Annemarie

Wat leuk dat ik laatst bij jullie mocht kijken.Daarna deze website gezien, nog leuker. Ik ben ontroerd en ook een beetje vereerd dat mijn broer bij jullie aan het werk is. Annemarie van Delden